Криво огледало: Пловдивски работодатели на протест срещу алчни работници!

Факелно шествие на пловдивски работодатели под наслов "Алчни мързеливци, трябват ни работници!" се провежда трети пореден ден на пловдивската главна

Разгневени бизнесмени и бизнесдами упорито търкат подметките на новите си чепици в знак на протест срещу наглостта на редовия пловдивчанин.

Ми как да не съм бясна, рязко стартира тирадата си натокана кака, собственичка на верига магазини. Все мрънкат, че няма работа, а вижте какво става реално. Пускаме стотици обяви, че търсим хора, но не можем да си намерим и това е. Никой не идва на интервюта, никой не праща мейли, автобиографии, дори служебният телефон хвана прах.

Имам малък завод и цех за производство, както и автомивка и дюнерджийница, включи се в лакардията мастит господин с обноски. Два месеца вече не мога да си намеря персонал. На какво прилича това? Иначе мрънкат, особено младите, че нямало работа. Работа има, ама ги мързи, щото е по-лесно.

На въпрос дали заплащането, което предлагат, е адекватно за покриването на елементарните нужди на пловдивчани, двамата се ядосаха, като заявиха, че всички хора, които в момента вървят рамо до рамо с тях на този протест, предлагат работа, а не пари.

Никога не сме лъгали хората, че ще получават заплати, които да ги удовлетворяват. Ние пускаме обяви, че търсим хора за работа, никъде не сме казвали, че заплащането ще е на ниво, добавиха протестърите.

Към множеството се присъедини и представител на район "Южен" в Община Пловдив, който разгорещено сподели, че подкрепя протеста, защото бизнесът е прав в недоволството си.

С тях сме! Ето, миналата седмица пуснахме обява за главен юрисконсулт на района, като обявеното заплащане бе 600 лева бруто! Та това са си почти 500 лева чисти на месец?! Какво повече може да иска един дипломиран юрист с опит, който ще отговаря за делата на цялата администрация?! Мисля, че предлаганата заплата е повече от справедлива, като освен това е мотивираща и елиминира възможността работещият да бъде податлив на корупция.

В крайна сметка непрестанно се тръби, че Пловдив е индустриалният тигър на България. Може и да е вярно, ама пловдивчани явно не мислят така, защото внасяме хора от майна си райна, а съгражданите ни си бият камшика накъдето им видят очите, довърши словото си със сълзи на очи окаян собственик на МОЛ втора употреба.

Малко по-късно множеството се отправи към популярна чалготека, където удави мъката си с двайсет кашона 125-годишен бърбън, равняващ се на заплатите на служителите им за следващите 40 години.

ВАЖНО: Рубриката "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете.Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

Снимка – интернет

За автора

Вашият коментар