Криво огледало: Шок, драма и любов в Пловдив след силния вятър

Истински шок преживяха пловдивчани след бурния вятър, който връхлетя града и разкара надвисналите от близо два месеца смог и мъгла. Повод за емоционалния трус бе гледката, която се разкри във всички квартали.

Божкеее, от декември не бях виждала съседите, а те бутнали къщата и вдигнали нова кооперация, развълнувано сподели леля Сийка. Аз чувах, че нещо стърже и бумка, ама мога ли да видя? Та тяхната къща е на отсрещния тротоар, а знаете, че в Пловдив зимата се вижда максимум на метър и половина, и то само в неделя сутрин.

Бай Павел, тъкмо изписан от болница, облещен сподели, че е загубил ориентация и е объркал пътя за вкъщи. 

Може да е от чистия въздух. Нали знаете, че на човек му прилошава, когато се качи на високо в планината и се надиша яко с кислород. А може и да не съм се възстановил още от инцидента, който ме прати в болницата снощи. Точно бях взел на изплащане един хляб и докато се прибирах, изведнъж ме удари една фина прахова частица в слепоочието. Загубил съм съзнание и добре че има читави хора още, та да ме закарат в Окръжна.

Редица други пловдивчани останаха неприятно изненадани от силния вятър, изпочупил стъклата на колите им.

Не, не са паднали клони, ядосано изломоти мъж на средна възраст. Вятърът засили фините прахови частици и ето го резултата. Знаете, че в Пловдив те са с размер на буркан лютеница и с почти същата тежест. Лошото е, че застраховката няма да върви, тъй като такъв природен катаклизъм не е описан сред възможните.

Двойка влюбени развеселено разказаха, че всъщност силният вятър им е докарал страхотни емоции и незабравими спомени. 

Бяхме на бар за Нова година, започна разпалено Киро, когато я видях и нещо в мен трепна. Усетих, че се влюбвам. И при мен беше така, любов от пръв поглед, подкрепи приятеля си Цанка. 

От разказа им стана ясно, че два часа по-късно излезли от бара с още десетина души и Киро се престрашил да целуне новата си изгора. Така започнал истински любовен романс, който след задухалия силен вятър им причинил истински шок, а после страхотен смях и забава.

Срещахме се тайно, само по тъмно и навън. В момента, в който вятърът издуха мизерията, установихме шокирани, че никога не сме се виждали, задавена от смях добави Цанка.

Така си е, това е самата истина, подкрепи я Киро. Явно не сме успели да видим кой кой е на излизане от бара и така. В крайна сметка се оказа, че за нас мръсният въздух в Пловдив е полезен, защото ни събра, романтично приключиха темата двамата.

ВАЖНО: Рубриката "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете.Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

Снимка – интернет

Вашият коментар