Чужденци се впускат в състезание в едно от най-красивите села в Родопите

Търсят се най-добрите на  "Гурме Зорница оупън"

Родопите, освен с вълнуващите форми на планината, с чистия въздух и гостопримените хора, се свръзва и с вкусната храна. И затова любители на планината и гастрономи се събират в село Зорница за кулинарен конкурс, който вече се е превърнал в традиция за мястото. Тази година той ще се проведе от днес /14 януари/ или на  Васильовден, но по стар стил. 

Турнирът е наречен от инициаторите Сърница и Васил Василеви "Гурме Зорница оупън". Той се провежда в две категории.

Едната е напитки – алкохолни и безалкохолни, а другата домашно приготвени ястия – от салати до десерти. Може да се участва индивидуално или с цял отбор.

В готварското състезание местни хора и туристи от България и чужбина. След дегустация, всеки участник гласува по десетобална система за напитките и ястията, представени от неговите конкуренти. Състезават се местни специалитети и изтънчени европейски рецепти.

Миналата година първо място разделиха тикълникът на зорнишката баба Карамфила и тортата от моркови на холандеца Артур.

Село Зорница е едно от селата с най-чист въздих в Родопите. А повечето родопски къщи все още са запазени с типичната си архитектура.

За връзка с организаторите: 0888 21 66 27 

Вашият коментар