Графити под дъжда (СНИМКИ)

В събота в Борисовата градина в София за десета поредна година се проведе Sprite Graffiti Fest, който излъчи и своя победител – Wion One от Благоевград. Втори и трети са съответно Zeal от Дупница и Broke от Пловдив

Състезателите във фестивала трябваше да покажат уменията си в три графити направления – рисуване на цветна скица, throw up и графити битка. Wion One спечели журито в състав Nasimo, Funne, Eseto, Ник Тодоров и Евгений Иванов, с добрата си техника, боравенето с цвят, цялостната оригиналност на парчето и отличното възпроизвеждане на предварителната скица върху стената.

След като проливен дъжд заваля малко след началото на графити битката, но артистите останаха на своите места, въпреки желанието на организаторите да прекратят събитието, те доказаха, че талантът е само първата предпоставка за успех. Следващите две са силна воля и устойчивост и те със сигурност ги притежават.

Grafiti_bitka_v_dujda

FARS_i_DJ_Sava

Посетителите на фестивала също показаха характер и подкрепяха графити артистите в дъжда. С чадъри и дъждобрани скачаха и рапираха заедно с група FARS и бийтбоксъра Busto. DJ Sava поддържаше бойния дух с хип-хоп бийтове. Но за съжаление до изпълнението на Ogi23 всичко беше подгизнало и имаше опасност от късо съединение, за това изпълнителят не излезе на сцената.

Всички посетители можеха да нарисуват свой графит на дигитална платформа.

Повече за графитите в България може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар