Коледа в Капана с празничен фермерски пазар

По кокетните улички "Братя Пулиеви" и "Магура" в Капана от 21-ви до 27-ми декември ще се носят аромати на вкусни традиционни храни и сгряващи напитки. Коледното издание на Фестивала на Местните Храни ще събере продукцията на над 20 производителя от Пловдив и околните области, комбинирайки европейската и българската култура.

По време на третия по ред фермерски пазар в Капана пловдивчани ще имат удоволствието да опитат автентична празнична кухня, претворяваща българската традиция и тази на местната арменска, турска и македонска общности. Организаторите планират да включат и посетителите в концепцията на фестивала. За целта на 21 декември от 16,00 часа ще бъде проведена работилница за месене на обредни хлябове. Специалисти от "Хлебна къща – Пловдив" ще представят символиката на Коледника – какво повелява традицията, как се прави коледната пита и как се четат знаците по нея.

На фермерския пазар посетителите ще могат да намерят сезонни плодове и зеленчуци, хлябове и пити с естествена закваска, фермерски млечни и месни продукти, мед,  сладка, лютеници и билки. За празничното настроение и атмосфера ще бъдат осигурени коледен пунш и греяно вино. Музиката ще е от Skill.

За автора

Вашият коментар