Пловдив приема 6-то издание на Street Masters (ВИДЕО и СНИМКИ)

Брейк с елементи на капоейра, японски танци и йога на шестото издание на градския фестивал  Street Masters

Световният шампион по брейк Neguin и едни от идолите на световната електронна сцена Mad Twinz са част от програмата на фестивала

Фестивалът за градска култура Street Masters събира отново в Пловдив водещи имена от световните хип-хоп и бийтбокс сцени. Шестото издание на събитието ще се проведе от 15 до 17 юни на няколко локации в центъра на града, като част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. И тази година организаторите се предвидили танцови работилници за професионалисти, с които искат да повишат интереса към т.нар. „градска улична култура“.

На 15 юни в първия ден от 19.00 до 21.00 часа ще се проведе работилница за хип-хоп в Пловдивски културен институт, а веднага след приключването й от 21.00 започва и ежегодното състезание бийтбокс батъл. Надпреварата ще е на сцена “Ядрото” в Капана и в нея ще се включат 16 участника от Гърция, Италия, Турция, Сърбия и България. 

На 16 юни (събота) от 18.30 часа на сцената на площад Централен зрителите ще се срещнат с бийтбокс изпълнения на основата на хип-хоп от артистите Alexinho (Франция), електронен звук от B-Art (Холандия) и дръм енд бейс от Mad Twinz (Русия), които са едни от съвременните идоли на електронната сцена в света. 

Фестивалът прoдължава на площад Централен в неделя от 18.30 часа, когато ще бъдат видени изпълненията на световния шампион по брейк танцьорът Neguin (Бразилия), който съчетава брейка с бойното изкуство капоейра и на Cheerito (Русия) в съчетание с популярни движения от йогата. Атрактивните дами Ayumi и Narumi от Япония ще се включат с брейк с елементи от традиционни японски танци.

В същия ден от 22.30 любителите на съвременната танцова хореография ще видят поп изпълненията на Kenzo Alvares (Холандия), Shay Latukolan (Холандия) и Maria Kozlova (Украйна). Съвременните улични артисти експериментират във всички жанрове – от хип-хоп, през електронна музика и стигат до опера.

Повече информация за програмата ТУК

Още за поредното издание на най-голямото младежко събитие това лято под тепетата може да видите ТУК

СНИМКИ от последното издание на фестивала през 2017-та година може да видите ТУК

  • ОЩЕ СНИМКИ от първата вечер може да видите ТУК както и в галерията на mediacafe.bg
  • СНИМКИ от KiNK в залата на пловдивската опера може да видиет ТУК  
  • СНИМКИ от фестивала през 2015-та година може да видите ТУК, а от изданието през 2016-та, което се проведе в клуб Total sport може да видите ТУК

Още за фестивала през годините и много снимки може да намерите в сайта на пловдивките клубове PLOVDIVCLUBS

За автора

Вашият коментар