Древните традиции и танци потопиха Пловдив в магията си

Изминалата лятна вечер даде начало на 23-тия Международен фолклорен фестивал Пловдив

И през 2017 гражданите на най-древния жив град в Европа с нетърпение очакваха да се насладят на танците на различните националности. Участниците извършиха традиционното шествие по Главната улица, събирайки след себе си тълпа от усмихнати пловдивчани и гледащи с интерес туристи.

Чуждестранната реч сред зрителите бе нещо съвсем естествено. Официалното откриване се състоя във вековния и както свиканхме да го виждаме последните години препълнен Античен театър. Там съвременните хора ни срещнаха с древните традиции. Потопиха ни в магията на танцовото изкуство гостите от Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Черна Гора и Чили. Представленията завършиха с домакините – Пловдивски Фолклорен ансамбъл „Седенчица“.

Международният фолклорен фестивал се превърна в част от културния календар на Пловдив. С него невероятният ни град показва по още един прекрасен начин приемствеността си към разнообразните националности, тяхната култура и традиции. 

Всеки сам може да изживее тази приказка всеки ден от 20 часа на амфитеатъра, а преди това от 17:30 часа са шествията на всеки един от народите.

Входът е свободен. Заповядайте!

Още за програмата на фестивала може да видите ТУК

Снимки: Фей Методиева и Мартина Петрова

За автора

Вашият коментар