Августин Господинов – рок звездата на българската поезия

Любимецът на всички дами Августин Господинов (Илиян Любомиров) посети Пловдив на 13-ти май и събра цяла зала с почитатели по време на традиционните срещи на "Код червно – литература" в Upark

„Илиян ми върна вярата в любовта между мъжа и жената, извън границите на пошлото. Той дава един много добър пример на младите какво е любовта всъщност!“, сподели пистелят Недялко Славов при представянето на Августин Господинов.

Самият автор се пошегува и посъветва мъжете да не печелят женски сърца с неговата поезия, защото рискуват да изгубят. След това разказа, че точно така се е запознал с една от приятелките си – друг мъж се е опитал да я впечатли със стихотворение, а тя се свързала с автора и двамата се влюбили. Не е трудно да се влюбиш в Августин – многобройните му читатели са доказателство за това. Самият той признава, че е много влюбчив, но не намира това за недостатък, а напротив – смята, че човек трябва да се влюбва всеки ден и да бяга от зоната си на комфорт.

На въпроса защо е станал поет Илиян отговаря, че е искал да стане рок звезда, но е осъзнал, че не може да пее и не иска тепърва да се учи да свири на китара, затова белият лист се е оказал неговата сцена.

„нямам думи
изгубих ги
всичките
по тебе
ще ти съчиня
нови
само наши
защото
не мога 
да те обичам
с думи
с които
съм обичал“
                 Августин Господинов

Срещата с младия чаровник протече почти като „урок по живеене“. Той сподели, че тайната на това да пишеш и да живееш добре е в балансът между четенето на много книги и животът на пълни обороти. Неслучайно премиерната му стихосбирка, радваща се на такъв голям успех, е озаглавена „Нощта е действие“. Той изненада приятно феновете си с новината, че вероятно до края на годината ще излезе и втората му книга, макар още да не е сигурен поетична или прозаична ще е тя.

Сподели ни и за другите си начинания в момента – едно от които – Творческа Академия "Валери Петров" (създадена по негова идея), която цели да подпомогне младите таланти на България и тепърва предстои да се разраства като възможности и участници.

Вашият коментар