Българска фотографка представя фотографии на гангстерските банди в Манила

В миналото Тондо е кралство, известно като земя на поети и бунтовници. Днес това е едно от най-опасните, бедни и гъсто населени места в столицата на Филипините, Манила, което се слави с жестоките си улични банди. Те се формират през 50-те, по време на масовото преселване от селските райони, когато Тондо е най-евтиното място в града. Днес повечето гангстери не знаят почти нищо за произхода на бандите, но много от тях са популярни в цялата страна. Една от най-мощните групировки ''Спутник'', е кръстена на съветската совалка. Тя има най-много представители в затворите, където управлява чрез строга вътрешна организация.   В Тондо най-популярна сред младежите е Ти Би Ес. Най-малките членове на бандата са 8-9 годишни деца.

 

Отидох в Манила за да се срещна с тези невръстни гангстери, по покана на родения в Тондо журналист Джим Либиран, който току що бе заснел първият с пълнометражен филм Tribu. Знаехме, че зад насилието се крие и нещо друго. Това бяха уличните поети. За да провокират противника, гангстерите често измислят свои хип-хоп парчета, а понякога забравяйки за враждата и насилето, просто рапират за мечтите си и животът в гетото. Филмът не само предизвика временно ''спиране на огъня'' в ганстерската война, но и превърна някой от членовете на бандите в местни хип-хоп звезди.

Мина Анхела Игнатова е фотограф, журналист и режисьор. Родена е в Хавана през 1975г., учи литература в София, а през 1997г. заминава за Париж, където завършва История на изкуството в Сорбоната. От 2003г. е фотограф на свободна практика, нейни репортажи и модни сесии са публикувани в  Harper’s Bazaar, De l’air,  Elle, L’Europeo, Blast, Егоист, Едно и други водещи списания. В същото време работи за немско-френския телевизионен канал ARTE. В продължение на няколко години снима зад кулисите на Седмицата на модата в Париж.

Всички снимки може да видите в сайта Bulgarian Photography Now.

Вашият коментар