Да повдигнеш света чрез сърцето си

Днес, 21 ноември в залата на Дружеството на пловдивските хуожници на ул. „Гладстон” се открива уникална изложба под наслов „Повдигане на света с единството на сърцето”. Проявата е в памет на Шри Чинмой, а експозицията представлява пътуващ музей на специално изработени уреди за повдигане на тежести, използвани от Шри Чинмой, който е популярен индийски философ, поет, художник и спортист.

Посланието, което Шри Чинмой отправя към всички е за вярата в неограничените възможности на човека, постигнати със силата на духа.

Той започва да вдига тежести на 53 години и стига до невероятни постижения като повдигането на хеликоптер, африкански слон, който тежи над три тона и половина, самолет „Боинг” – над 14 тона, както и платформа, с която той е повдигал в знак на уважение личности като Нелсън Мандела, Мохамед Али, Карл Люис, Стинг.

Събитието в залата на ул. „Гладстон”  в Пловдив ще продължи до 2 декември като всеки ден там ще бъде излъчван и документалният филм „Предизвикателство към невъзможното”.
След Ню Йорк, Милано, Виена, Берлин, Прага и Будапеща, Пловдив е поредната спирка на по пътя на уникалната изложба, която след това продължава пътуването си през времето, и ще гостува в Лондон, Лисабон, Украйна и Русия.

 

 

 

 

 

 

 

За автора

Вашият коментар