Дупка в паркета

През 2009 галерия ,,Сариев” започна една нова своя платформа за представяне на българското съвременно изкуство като исторически процес
 
Галерията представя творби на български творци, от самото начало на кариерата им до днес. Така ще бъде представен и колоритният Сашо Стоицов. Роден е през 1952г. в Благоевград, завършва Националната художествена академия, София.
Той е един от основателите на неконвенционалното изкуство в България. Преди повече от 10 години заминава да работи и живее в Ню Йорк, но прави изложби и в Германия и България. Самостоятелната му изложба ще включва, както емблематични за автора творби, от времето на прехода, така и произведения, проектирани и създадени зад граница. Изложбата носи името на една от най-скандалните му творби – ,,Дупка в паркета”.
Творбата представлява паркет с изрязана дупка по средата. По думи на автора, това символизира „пробива в системата, паркетния комунизъм и уеснафяването”. Авангардната изложба, която ще ни покаже различните творчески пластове, през които е преминал Сашо Стоицов ще бъде открита днес (20.12) в 19:00 часа.

Творческото развитие на автора ще можете да разгледате от 20 декември 2011г. до 3 февруари 2012г. в Галерия ,,Сариев”.

За автора

Вашият коментар