Емоции в тела във „Възраждане“

Странна е мистерията в живописните творби на Владимир Генадиев. Как този майстор на черно-бялото стигна до откровението на цветовете?  Много важно е да следим скрития подтекст в емоциите на телата в неговите произведения. Драматични ситуации, странен интериор, а телата стоически обемат центъра и се опитват с мълчание да изкажат самотата си. Никъде няма съгласие, физически и емоционални стълкновения очертават безизходицата на човешкия живот и пътят за отстъпление е отрязан…

Това споделя галеристката Красимира Алексиева за изложбата“Тялото 21”, която тя и съпругът й Симеон Алексиев откриват днес, 27 ноември в галери „Възраждане“ в Пловдив.

Автор на тази проява е Владимир Генадиев като изложбата се явява продължение на почетното участието на автора през 2010 г. в Националните есенни изложби, когато куратори на проекта бяха галеристите Красимира и Сим Алексиеви. Началото на събитието е в 18 часа.

Владимир Генадиев виртуозно владее психологията на рисунката и цветовете само засилват страдалческата емоция, скрита във всяко тяло. Интимността на това тяло отдавна вече не е табу, тази ­ на душата, не вълнува никого. Човекът изживява своя мъчителен земен път и все още няма нито покаяние, нито опрощение, допълва още Краси Алексиева.

 

 

 

 

 

За автора

Вашият коментар