Фотография без Фотошоп – Дан Маундфорт

Преди точно 20 години да знаеш как се пуска компютър те правеше в очите на хора хипер интелигентен. Днес – да боравиш с компютъра като супер-хакер е най-нормалното нещо.

Когато художниците разбраха що за СРЕДСТВО е всъщност компютъра, те залепнаха за него, обучиха се да работят с програми и сега просто извличат всички възможности, които им предлага. Това не означава само повече творчество, означава и нови видове професия.

Графичен дизайнер е една от най-нашумелите професии в света на изкуството днес. Тя изисква целия талант на художника, плюс практическите му знания за сътворяване на добра композиция, плюс цветоусещане и изграждане, плюс способности в сферата на софтуерни програми за рисуване и няколко години обучение. Та да обобщим-определено много плюсове.

Едно хлапе на име Дан Маундфорт (Dan Mountford) на възраст 21 години в момента е графичен дизайнер и фотограф на свободна практика. И повярвайте, нещата му са адски крейзи..

Дан се прочу с зашеметяващата си двойна фотография (снимка върху снимка), която той самият описва като „визуално пътешествие през нашите умове от спокойни и спретнати средства, които в реалността на всекидневния ни живот липсват.” Дан Маундфорт улавя своите модели в красиво състояние, и вълшебна композиция, давайки им по този начин нов живот, като ги превръща в сюрреалистична форма. Той докосва вътрешната красота и пресъздава света на красивия ум. Това, което във всекидневния живот човек често забравя да покаже.

Най-уникалното в цялата тая работа е фактът, че тук фотошопът не участва. Доказателство за това нямам, но той самият го твърди. И все пак, работите му са прекрасни и заслужават своят художествен оскар!

Дан Маундфорт е студент по графичен дизайн в Брайтън, Великобритания. Той е новото поколение артисти, следете творбите му, за да разберете накъде върви света..

 

За автора

Вашият коментар