Фотографът Георги Казаков: Моят прозорец към света е обективът (ВИДЕО)

"Хората казват, че очите са прозорец към душата. Моят прозорец е обективът", споделя смелият фотограф Георги Казаков.

"Преди да направиш портрет трябва да изпиеш чаша чай и да знаеш какъв човек стои пред теб и какво иска да покаже от себе си", продължава още Георги Казаков, когато ни дава ценни съвети за това, кое е най-важното при портретната фотография. 

Той не скрива абсолютно нищо от нас, когато го разпитваме за подробности около работата му. Това е така, защото концепцията му се гради върху личното усещане и върху творчеството, което прави. И най-интересното е, че не се притесни от обектива ни, но казва, че обича повече да стои зад него и да усеща хората, когато ги снима. А ние всеки път се убеждаваме, че го прави все по-добре и по-добре. 

Първата му самостоятелна изложба, която открива e в събота, 7-ми февруари и се казва „Пловдивски портрети“. Тя събира в себе си портретни фотосесии, заснети през последните 3 години от младия фотограф.

Локациите са колкото известни, толкова и непознати места в града и около него – Главната, Младежкият хълм, Братската могила, Гребната база, Капана, Старият град, Митницата, полетата около кв. "Смирненски", Марково и Първенец, горите около хижа Здравец и други. 

Изложбата ще бъде позициониране в West Cafe and Games в Мол Пловдив на 2 етаж до края на месец февруари. Началото е събота от 11:00 часа. 

Ето още какво сподели Георги Казаков пред камерата на mediacafe.bg:

Вашият коментар