Галерия Сариев представя „Фон: млади автори 2013“

ФОН: млади автори е платформа на Галерия Сариев за млади автори и куратори, чиито изложби се реализират ежегодно в пространството на галерията и сателитни обществени пространства.

Тази година своята първа самостоятелна изложба в България ще представи Даниела Георгиева (р. 1979, Пловдив) „Стаи и възли“ с куратор Фридерике Шулер (Германия).

ohne_Titel

Даниела предлага едно нестандартно изкуство на съчетаване на картини с изрезки от списания и други печатни медии, а инсталациите й са многопластови конструкции от текстил и пластмаса, свързани помежду си с връв, прежда или друг материал.

Даниела Георгиева е родена през 1979 г. в Пловдив. Завършва Kunstakademie Duesseldorf в Германия, където учи в майсторския клас на проф. А. Р. Пенк. Живее и работи в Дюселдорф.

Daniela_Georgieva

Награди: Nachwuchsförderung Kunststiftung NRW (2008) и Förderpreis Bildende Kunst der Landeshauptstadt Düsseldorf (2009).

Изложби и откупки: Kunstverein für die Rheinlande und Westfalen Düsseldorf, Kunsthalle Düsseldorf. Откупки от  частни колекции в Чикаго, Берлин, Бон и Дюселдорф.

Изложбата „Стаи и възли“ можете да посетите от 6 септември до 28 октомври в галерия „Сариев“. Откриването е на 6 септември (петък) от 19:00 часа.

 

За автора

Вашият коментар