Грамофони ще звучат днес в центъра на Пловдив

Фондация "Пловдив 2019" стартира днес акцията "Моята любима музика" с масова инсталация на грамофони и плочи в рамките на фестивала Арт позитив с тема "Аналог". Точно в 17 часа (сряда) срещу ГХГ в Пловдив /в района на стълбите на "Каменица" ще станем свидетели на масова инсталация на свирещи грамофони по Главната улица.

Интерактивната акция „Моята любима музика“ по идея на художествения директор на фондацията Емил Миразчиев ще се проведе на 24 април от 17 до 23 часа. Акцията е едно от предизвикателствата за обединяване на пловдивчани в посока успешната кандидатура за Европейска столица на културата.
От Фондацията призовават всички аналогово мислещи пловдивчани, които ценят звука от винил, да предоставят за временно ползване своите грамофони и плочи. Те ще могат да пускат своята любима музика на посоченото място и дата. След това инсталацията ще участва като колективно художествено произведение в десетото юбилейно издание на престижния фестивал за съвременно изкуство Арт Позитив с тема „АНАЛОГ“ от 26 април до 19 май 2013 г. – нашата винилова плоча е аналогов носител на нашите аудио послания за един по- хармоничен живот.

За повече информация вижте тук

 

За автора

Вашият коментар