Киномания в четвъртък! Какво ви очаква?

"Кориолан” по Шекспир и Уитни Хюстън в последната и роля в “Спаркъл: Соул дива” днес на КИНОМАНИЯ

КИНОМАНИЯ продължава с пълна сила в “Лъки синема”. От 18:30 часа героите на Шекспир ще оживеят в едноименната продукция на Ралф Файнс “Кориолан”. Кориолан е велик воин в Древен Рим, който извоюва победи и признание на бойното поле, но презира хората. Неговата безскрупулност ги отблъсква и той е прокуден от съгражданите си. Не му остава нищо друго, освен да се съюзи със своя кръвен враг, за да отмъсти за поруганата си чест. В ролята на заклетия враг на Кориолан влиза Джерард Бътлър, а в актьорския екип блестят също Ванеса Редгрейв и Джесика Частейн.

Късната прожекция от 20:45 часа ще ви пренесе в света на музиката. В “Спаркъл: Соул дива” Уитни Хюстън играе последната си роля – на деспотичния матриархат от 60-те години, когато популярни са момичешките групи. Музикалното чудо Спаркъл се опитва да изгрее като певица, но трябва да се справя и с проблемите в семейството си.

Родена в богат квартал в Детройт и дъщеря на самотна майка, тя се опитва да балансира между любовната авантюра с музикалния продуцент Стикс и неочакваните предизвикателства, които животът й отправя, докато тя и двете й сестри се опитват да създадат музикална група в епохата на Мотаун.
 

За автора

Вашият коментар