Лицата на Пловдив се появяват в Културния център на Радио Пловдив

„Лицата на Пловдив” е заглавието на книгата на Здравко Гълъбов,  която е издадена от ИК „Жанет 45”, и ще бъде представена на пловдивскат публика в Културния център на Радио Пловдив на 16 януари /сряда/от 18 часа.

Това е четвъртата книга от поредица издания, посветени на известни пловдивчани, която издава журналистът Здравко Гълъбов.

Здравко Гълъбов е неизменна част от пловдивската журналистическа гилдия, като в последните 20-ина години е работил в пловдивските печатни издания „Пловдивски новини”, „Стандарт” и „Вести”. Към момента авторът е редактор в Пловдивска обществена телевизия. Работата му в споменатите вестници го среща с много изтъкнати пловдивчани от различни области на живота, а разговорите с тях в крайна сметка се превръщат в маята за появата на  тритомника с интервюта „Лицата на Пловдив” (1997, 1999, 2001) и книгата „Встрани от статива” (посветена на художниците на Пловдив). През 2007 г. издава и книгата „Мъже на делото – 85 години Морски сговор”.

Именно желанието на Гълъбов да съхрани за времето напред частица от образа на най-светлите личности на града, от идеите им и мечтите им, диктува и дългогодишната му работа върху книгата за пловдивските поети – „Лични полета” 1 и 2.

 

 

За автора

Вашият коментар