Млади таланти се изявяват в „Рошавата котка“

За дванайсети път в Пловдив ще се проведе фестивалът за музикално, театрално и танцово изкуство „Рошавата котка“. В него взимат участие малко и не толкова малки таланти от цялата страна, които са подготвили интересни изпълнения във всеки един от жанровете.

Тазгодишно издание ще се проведе на 17 и 18 май във Военен клуб Пловдив, като програмата включва народни танци, джаз-балет, класически изпълнения на пиано, народни песни и съвременни жанрове, постановки по български и чуждестранни произведения. Откриването е от 10:00 часа.

Рошавата Котка” се състои за първи път през 2002 г. под името „Театрален Фестивал”. В първата си година и през следващите три години форматът включва единствено театрална част в един фестивален ден. Провежда се в Учебен Театър към ПУ „П.Хилендарски” – гр. Пловдив. Жури са представители на ПУ и Ротаракт Клуб Пловдив.

През 2006 година Театралният фестивал се сдобива с новото си име – „Рошавата Котка”. Включват се и категориите за музика и танци. Фестивалните дни стават два. Това е единственото издание, което се провежда в АМТИИ – Пловдив. Жури са актьорите от Драматичен театър – Пловдив – Симеон Алексиев и Ивайло Христов, както и доц.д-р Юлиян Куюмджиев, проф. Полина Куюмджиева и Кунка Каймакчиева – преподаватели от АМТИИ.

„Основна цел на фестивала е да поощри талантливите деца в българските училища да развиват способностите си в различните области на изкуството, да поддържа жив усета за изкуство и да насърчи развитието на талантливите деца и младежи. Фестивалът дава сцена за изява на младите таланти където те свободно да покажат възможностите си, да сверят часовниците си и да се запознаят с други млади хора с подобни интереси.“, е вписано като цел, от организаторите на събитието.

Фестивалът се организира от Ротаракт клуб Пловдив и Драматичен Театър Пловдив.

За автора

Вашият коментар