Нарисувай ми с целувка

Обичате ли изкуството? Новото? Различното? Един мултимедиен артист на име Натали Айриш създава красиви портрети по начин, който може би никой никога не го е правил преди – тя рисува с устните си. Чрез промяна на формата на нейните целувки върху платното, тя е в състояние да създаде удивителни рисунки, които много от нас не могат да нарисуват с един куп инструменти за целта.

Техниката на рисуване на  Натали е целувката – мокра и цветна, стратегически "залепена" на точното място на платното. Тя слага червило, а след това целувки по платното, за да създадете портрети.

Идеята й идва случайно, когато тя се връща от концерт и избърсва устните си със салфетка. Веднага я  е осенила невероятната идея, че може да рисува с тях. " Това просто ме удари като гръм. Веднага започнах да правя формички с целувки", споделя тя. Добавя още, че по време на творческия процес много се изморявали както устните й, така и очите й, защото трябвало да следи твърде отблизо, а след това и отдалеч, оставените отпечатъци върху платното.

Натали е произвела невероятно реалистични изображения на културни икони като Кърт Кобейн, Джими Хендрикс, Кейт Маунтбатън – Уиндзор и други.

Изумителните творби на художничката разгледайте  в галерията.

За автора

Вашият коментар