No Name Art – съвременният тип патриотизъм

Не мога да си изкривя душата и да спестя факта, че почти всички артисти по света работят за името си. Творбите им създават техния образ, който изгражда името им, което така завърта колелото и се превръщат в Световно известни икони в света на изкуството.

Не отричам и факта, че изкуството ГОВОРИ вместо твореца, то е плод на ума, емоциите и въображението му, т.е. творците (иконите) и техните творби спокойно определят съвременния дъх на изкуството.

Едно изключение разби не само неизказаните и доказани правила, но и наруши мазилката на сграда на централен булевард в Пловдив. "No name Art" – е скрит общо събирателен образ на българското възмущение, емоционално състояние и културна духовност. Той тъне в максимална анонимност, като е оставил следите му да говорят вместо него. Твореца, на когото ми напомня е английският „вандал” Banksy, който умишлено не разкрива лицето си, заради проблемите, които има с органите на реда заради изкуството си.

Концептуалното изкуство на "No Name" набива на хиляди минувачи атмосферата, в която живеем, принципите, които сме предали, нищетата, в която сме потънали. За съжаление творбите му са временни. У много хора те предизвикват смущение и неприязън, у тези например, които обичат да стоят с широко затворени очи. Но така или иначе, посланието не смятам, че е за тях. То е за тези, които искат промяна, които разчитат символите и могат да се борят за каузата.

 

Изкуството на "No Name" можете да откриете на страницата му във facebook – No Name Art, която е събрала повече от 31 470 последователи. А въпросната „нарушена” мазилка, която създаде новото му послание се намира на бул. Цар Обединител – преди спирката на Тримонциум.

 

 

 

 

Вашият коментар