Обществено обсъждане за бъдещето на площада пред ГДК

Обществено обсъждане за запознаване със заданието за архитектурен конкурс за площада пред Градския дом на културата и за идеи за развитието му ще се проведе тази вечер в културния дом на Пловдив. Идеята е отново част от One Architecture Week, който ще се проведе през есента, когато ще се вземе решение и за победителя в конкурса. Също както в надпреварата за площад „Централен“, първоначално ще бъдат излъчени три победителя, с които обществото ще се запознае преди окончателното решение.

Общественото обсъждане за площада пред ГДК ще се проведе днес, 8 юли, от 18:00 в Конферентната зала на 2-ия етаж на сградата.

Конкурсът за площада е анонимен, като в него могат да се включват архитекти, урбанисти, ландшафтни архитекти с пълна проектантска способност – както самостоятелно, така и в екип. Конкурсът ще започне на 18 юли. Проекти ще се приемат до 25 септември. Петчленно жури ще избере 3-те най-добри проекта до 5 октомври, които ще бъдат предоставени на община Пловдив за разглеждане. До 16 октомври ще се подредят първи, втори и трети, като всички ще получат парична награда в размер на по 1500 лева. Класираният на първо място ще получи и предложение за изготвянето на инвестиционен проект с хонорар 15 000 лева. Самият площад ще бъде обновен с до 100 000 лева от бюджета на общината.

Подробности за конкурса може да видите оттук.

За автора

Вашият коментар