Перник с нова „Културна палитра”

Втори брой на най-новия литературен сборник „Културна палитра” излезе от печат. Дългоочакваното издание ще бъде представено в Перник – в Минната дирекция, на 9 февруари от 14 часа. Алманахът е събитие в културния живот на бившия миньорски град и – стъпка по стъпка, извоюва заслужено място в българското книжовно пространство.

„Културна палитра” е алманах-списание за българска и чуждестранна литература и изкуство. Заради еуфорията около ХХІІ Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник, той ще бъде представен в навечерието на годината на черната водна змия.
 
В списанието са включени над 200български творци от страната и чужбина.
 
„Всички те са съвременни, креативни млади хора и утвърдени автори, които знаят своето място в литературното пространство. Отново има за всекиго по нещо, стига да се прочете с добри очи и с отворено сърце… Изданието е един калейдоскоп на изкуствата, пъстра дъга в небето на българската литература.
 
В тези години на безвремие и хаос, на духовна и икономическа криза, целта  на списанието е да обединява творците, да създава контакти, да бъде техен културен  дом, място за срещи и запознанства. Списанието е създадено от приятели за приятели! Въпреки всичко! Въпреки агресивната чалга!”, споделя редакторът на „Културна палитра” Първолета Маджарска.
 
Редакционният екип работи на широка обществена основа и привлича партньори, с които заедно да осъществява мисията си. Да достигне до всеки творец, да се разпространява от читател на читател. Да бъде на почетно място във всяка домашна библиотека. А тези, които не могат да купуват книги, но обичат да четат, да потърсят „Културна палитра” в най-близката регионална билиотека…
 
Започва подготовката на следващото издание. Авторите могат да изпратят своите творби на e-mail: kulturna_palitra@abv.bg
Срокът е до 22 март 2013 г.
 
Първият брой на „Културна плитра” излезе през септември 2012 г. и неговата периодичност ще бъде два пъти в годината.
Информация: www.cheti.me
 
 

За автора

Вашият коментар