Плодчетата на лицето ми

​Когато кажеш, че вече си на 16 си мислиш, че вече си голям. Но в теб тлее още детското и ще ти трябват няколко годинки да те поочука живота, за да се наречеш пораснал. Казвам това, защото искам да ви покажа, как въображението на един млад дух, понякога е много по-свежо и оригинално, отколкото на по-зрели художници.

Автопортрети в духа на плодовете. Колко свежо и артистично. Виждали сме я тази колекция от снимки, радвали сме й се..но знаем ли всъщност кой я е правил?

Кристина Отеро (Cristina Otero) е 16-годишен художник и фотограф от Испания, направила тези автопортрети с помощта на Pentax Camera, няколко специални лещи, Photoshop, Photoscape и няколко колоритни плодове. Кристина използва само естествена светлина – правейки всичките си снимки в бяла стая без покрив. Колекцията й от снимки тя е озаглавила “Tutti Frutti” и определено е уловила същността на всеки плод.

Замислям се просто как ли ѝ е дошла идеята – погледнала е парче лимон или диня и си е казала: „Как ли да го направя това в автопортрет?” и след това го е направила. И то по такъв забавен, весел и професионален начин. Тя не пропуска нито един детайл, включва езика, косата и очите си за по-мощен ефект. Естественият цвят на очите й всъщност е кафяв, но Кристина усеща, че те трябва да бъдат в подходящ цвят за перфектното качество на снимката, а грима, който подбира е самото допълнение за сюрреалситичен, иновативен автопортрет.

Нейни колекции от фотографии можете да откриете на Cristina Otero Photography или на профила й в DeviantArt – Senju-Hime.

Кристина Отеро е родена в Понтеведра, Галисия, Испания и е най-малката от три деца. Още на 13 години тя се влюбва във фотографията и на 15 прави първата си самостоятелна фотографска изложба като я обявяват за най-младият артист в Испания, който някога е излагал индивидуално в художествена галерия. Автопортретите й са били излагани в галерии в цяла Испания, в Амстердам и Берлин. От 2013 година участва в рекламна кампания на испанската фирма RENFE.

Вашият коментар