Пловдив вече има 3D пешеходна пътека (СНИМКИ)

Първата за Пловдив 3D пешеходна пътека беше открита тази неделя.  Тя се намира на ул.“Ген. Данаил Николаев“ 46 , а най интересното е че целият проект и реализацията му са дело на ученици от училището и техния класен ръководител.

6 часа са отнели на 14 деца към школата по рисуване на Общински държавен център Пловдив да изрисуват шарената „зебра“ пред ОУ „Д-р Петър Берон“. Атрактивната пешеходна пътека е първата в кампанията „Убий скоростта, спаси дете“.

„Нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете“ е мотото на кампанията „Убий скоростта, спаси дете“.  Тя насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца.

Проектът, който изобразява въжен мост, включва различни елементи: букви, цифри, абривиатури, пособия за рисуване и писане, ноти. „Мостът носи символика. Опитахме се да превърнем цялата идея в триизмерна картина. Всичко това беше възможно благодарение на точността и старанието на децата“, сподели Маша Катилева, ръководител на проекта и художник.

Още за поредицата от кампании на КАТ за безопастност на пътя през изминалата година може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар