Поведението на улица „Отец Паисий“

За четвърта поредна година се проведе фестивалът на улица „Отец Паисий“, организиран от фондация “Отворени Изкуства” под мотото “Успоредната градска култура”. Всяка година фестивалът се провежда под различен тематичен фокус на разнообразните прояви, като темата на тазгодишното издание беше „Поведение“.

Имаше за всекиго по нещо, като програмата предлагаше лекции и дискусии, изследващи нашето лично поведение и това на заобикалящите ни хора; уъркошопи; пърформанси; изложби; инсталации и прожекции, вплетени в градската улична среда и провокиращи посетителите да разчупят стереотипното си държание.

По продължението на улицата, на самия паваж бяха начертани едни от най-любимите детски игри, на които мнозина се радваха, а други се дивяха и чудеха „какво е това?“. Множество „летящи“  шапки приканваха хората да ги сложат на главите си, а инструктиращият шлем раздаваше заповеди за подскачане, ръкомахане, танцуване и потропване с крак – въпрос на избор е дали ще пречупите обичайното си поведение и ще изпълните командите.

dama

S-R – психологически сесии, бяха една чудесна възможност за опознаване на собствената личност и формите на поведение, които заемаме в зависимост от заобикалящата ни среда. Дискусия върху основните проблеми в човешките взаимоотношения и начините по които можем да усъвършенстваме личността си в тази насока.

ХаХаХа Импро театър от своя страна, забавляваха и провокираха публиката да участват в импровизационния им спектакъл, като променяха сюжетите в зависимост от зададените от събралите се хора, ключови думи и задачи.

Impro_teatar

Така петък, събота и неделя (7, 8 и 9 юни) се проведе четвъртия фестивал на „Успоредната градска култура“, който ни провокираше да се смеем, да играем, да мислим и да бъдем толерантни към всички около нас!

 

За автора

Вашият коментар