Street fest в Пловдив на 14-ти 15-ти юни

Хип-хоп, бийтбокс, графити, паркур и слаклайн – това е само част от програмата на STREET MASTERS, която бе представена на пресконференция от заместник-кмета на Пловдив Стефан Стоянов, Александър Митов, Скилър и участници в първия по рода си фестивал. Община Пловдив дава сцена на всеки, който иска да покаже какво може на улицата.
 
На 14 и 15 юни в Пловдив ще се проведе първото издание на фестивала STREET MASTERS. Фестът представя различните типове улична култура като хип-хоп танци, графити, музика и алтернативни спортове. Победителите ще могат да направят общ пърформанс и да демонстрират възможностите си на чуждестранни фестивали в рамките на следващата една година.
 
Организаторите на фестивала обещават да накарат градът да се раздвижи – на сцената на площад „Централен” в Пловдив ще забият едни от най-актуалните изпълнители на българската сцена… и не само.
 
Програмата ще бъде открита на 14 юни от 16 часа с импровизации по паркур от крюто на двукратния световен шампион Делян Димитров – Дидо. Освен това истинските ентусиасти за това да опитат нещо ново ще могат да се пробват в ходенето на въже в уъркшопа по слаклайн. В състезателната част на деня най-голямото училище за улични танци The Center ще организират хип-хоп денс батъл.
 
На 15 юни програмата продължава с още батъли. Участниците, които искат да се докажат като най-добрите бийтбоксъри или фрийстайлъри, ще се качат на сцената, където ще застанат рамо до рамо със SkilleR и DJ Станчо – съдиите в тези категории. А през двата дни в рамките на фестивала един срещу друг ще се изправят и кандидатите за графити майстори.
 
Всички,които искат да участват в състезателните категории могат да го направят в приложението „Be street master” на Facebook страницата на фестивала: facebook.com/streetmasters.festival
 
Програма 14 юни
  • Старт: 16:00 часа, площад „Централен”
  • Демонстрации на Freerun Bulgaria – крю на световния шампион по паркур Делян Димитров-Дидо
  • Хип-хоп денс батъл – жури: The Center – най-голямата школа за хип-хоп танци в България
  • Workshop по слаклайн и триклайн, организиран от „Slackline България” в Градската градина
  • Графити батъл на тема „Града в движение”- жури: Cyborg
 
 
 
 
Програма 15 юни
  • Старт: 16:00 часа, площад „Централен”
  • Бийтбокс батъл – жури: SkilleR – световен шампион по бийтбокс
  • Фрийстайл MC батъл – жури: DJ Stancho – основател на легендарния хип-хоп лейбъл Sniper records
  • Workshop по слаклайн и триклайн, организиран от „Slackline България” в Градската градина
  • Графити батъл на тема „Града в движение”- жури: Cyborg

Информация и снимка: plovdiv.bg

 

За автора

Вашият коментар