Предстои IX-ия Международен фолклорен фестивал “Врачанска пролет”

Сцената на Международният фолклорен фестивал “Врачанска пролет” очаква да пристигнат 20 състава от шест държави. За да се представят над 450 гости от Мексико, Черна Гора, Молдова, Северна Осетия – Алания, Македония и България ще дадат старт на фестивала с дефиле.

Официалното откриване ще е на 28 април от 17:00 часа, а шествието на участниците ще тръгне от пространството пред кафене “Тракийска принцеса”, ще премине по пешеходната зона на града и ще завърши при откритата сцена пред сградата на Община Враца. Всички състави ще направят свои кратки представяния с фрагменти от танци. От 19 часа в същия ден на голямата сцена на Драматично-кукления театър ще се състои концерт на Образцовия детско-юношески ансамбъл “Владикавказкие алани” и танцов състав “Хемус”.

Интересен акцент в програма  на „Врачанска пролет“ е и дебютното участие на състава от Мексико, чийто концерт на 30 април и ще се влее в галаконцерта на фестивала. Във всички фестивални вечери ще има концерти на български или чуждестранни състави, а техен домакин ще е сцената на читалище “Развитие”.

Входът за концертите е свободен.

За автора

Вашият коментар