Пулсираща изложба на арт-група „ТЪП-ДЪБ“ (СНИМКИ и ВИДЕО)

На 22 януари в изложбената зала на Радио Пловдив своята пуслираща изложба откриха артистичната група „Тъп-Дъб“, озаглавена „Пулс“. Тя е съчетание от три осъществени пърформанса и включва видео, живопис, скулптура и фотографии. 

Вече сме ви запознавали с интересната група „Тъп-Дъб“, е основана от шестима млади и енергични артиста – Цветелина Ангелова, Осман Юсеинов, Иван Иванов, Деляна Димитрова, Таньо Павлов и Боян Аврамов. От края на миналата година Цветелина Ангелова и Деляна Димитрова са почетни членки на съюза на Дружеството на пловдивските художници.

В новооткритата изложба колективът представи продукцията от техни три оригинални пърформанса, озаглавени „Пулс". Концепцията в изложбата е едно съчетание между визуалното и музикалното изкуство.

Музиката, пречупена през призмата на твореца бива изобразена върху платното, камъка и дървото с допира на молива, рисуването с четката, играта с шпаклата върху работната плоскост. Звукът на хартията, извайването с длетото, шилото и чука трансформират различни звуци. Когато всички тези звуци се обединят, се създават тоновете и нюансите в изкуството и общия пулс на творението, който се материализира, трансформирайки се синкретично в пулс на живота.

Влизайки в изложбената зала, всеки посетител би усетил пулсиращите идеи, опитващи се да комуникират с тях чрез различни техники. В днешни дни пърфомранс изкуството е труднодостъпно и недооценено от масовата публика, защото изисква задълбочено разсъждение над творбата, но арт група "Тъп Дъб" се стреми да докосне повече сетивността на наблюдателите. По-този начин чрез абстрактната си мисъл, те доближават публиката не само към готовия продукт на изкуството, а го правят и част от развитието му. 

Противопоставяме Дъбът, като символ на мъдростта, вечността и знанието, на ясната конкретика на моралното и интелектуалното затъпяване“, споделят авторите за идеята на името си.

 Фотоплатната са заснети от фотографа Борис Ковачев.

Вижте откъде придобиха вдъхновение артистите от Тъб Дъб ТУК.

За автора

Вашият коментар