Сариев Contemporary представя трима българи на арт-фестивал в Истанбул

Трима български артисти ще се представят на престижния фестивал за съвременно изкуство Art International Istanbul. Арт-панаирът е едно от водещите събития в света на изкуството в Турция, която настига световната сцена с бързи темпове. Общо 72 галерии ще се представят на фестивала, повечето от които от Близкия Изток, Далечния Изток, Източна Европа, САЩ, Европа и Балканите. Art International Istanbul 2014 ще се проведе между 26 и 28 септември в Конгресен център Халич.

Sariev Contemporary е единствената българска галерия, която участва на панаира. Пловдивската галерия ще представи трима български автори – Правдолюб Иванов, Недко Солаков и Стефан Николаев.

Art International Istanbul е все още млад панаир, който се опитва да пробие път на световната сцена. Само за едно издание миналата година, привлече интерес от целия свят, като събира на едно място международни и турски артисти и галерии, както и срещна колекционери от цял свят с регионалната сцена.

Тази година, освен представянето на отделните галерии в конгресния център, организаторите са приготвили беседи с арт-експерти, изложба на скулптури “By The Waterside”, която ще покаже работи на 10 артисти, сред които и легендарния каталунски сюрреалист Жоан Миро. Гостите на Art International Istanbul ще имат възможност да видят и работи на Марина Абрамович, Аниш Капур и други известни имена от света на съвременното изкуство.

Вашият коментар