Шотландска скоч гайда огласи Капана за представянето на новата книга на квартала (СНИМКИ)

Капана вече си има свой писател, уиски бара своя нова книга и крафт шоколад за ценители

Надсвирване с шотладнска гайда – скоч и българска гайда бе кулминацията в представянето на първата книга на Капана написана от усмихнатия арменец Гаро Узунян 

Само за 5 дни от излизането на "Уиски хроники" вече 1/3 от тиража, който е и рекорден за български автор, създаващ специализирана литература, е изчерпан

Истински фурор предизивка представянето на първата от поредиците книги на Гаро Узунян "Уиски хроники" миналата вечер. Дебютът на писателя събра над 150 верни ученици и ценители на "течното злато" пред бар "СандъкЪ" в Капана, които видимо изгаряха от желание да се докоснат до алманаха от истории на най-модерната напитка на съвремението ни. Интересът бе повлиян от факта, че през последните 20 години няма издадена литература на тази тематика, а това стимулира още повече задълбоченият уиски изследовател да се впусне в новото поприще на писател и изследовател. 

Гаро е първият български независим експерт, дипломиран в Единбурската Уиски Академия в Шотландия, собственик на уиски бар СандъкЪ и завладяващ презентатор на уиски дегустации, като през последните години се занимава професионално с популяризирането на уиски културата в цялата страна. Освен ценител на "водата на живота" и виден колекционер, Гаро създаде тази година и своя серия уиски шоколади, които сам развива.

Малко след 20:00 часа оригинална шотландска гайда озвучи Капана и събра погледите на случайните минувачи. Веднага след нея това направи и родопската гайда, които се редуваха да се надвирват. Мартин Лямов – гайда и Росен Росенов – скоч успяха да ни пренесат в две различни измерения и да покажат колко въздействащи могат да бъдат сходни инструменти от различни култури, преди самия Гаро, облечен с национална българска шивица да се появи пред своята публика. 

"Приятели, благодаря ви, че за пореден път уважихте мен и моето ново начинание. Този път съм пред импровизирания бар, не като уиски презентатор, а като писател. Неслучайно до мен е и конкуренцията в лицето на кмета Иван Тотев, с който много си помагаме и се учим взаимно", обърна се Гаро към насъбралото се множество. 

"Книгата е леко четиво, наподобяваща енциколопедия без академичен стил. Писана е 6 месеца до нейното издаване, като включва и много истории от пребиваването ми в Шотландия. Интересно-увлекателна с истории от бара и живота, като е продиктувана от моите приятели от бара. Всеки един от тях ми е дал нещо в уиски емоцията. 

Това е завършек на мoето крещене да се обогатяваме дори в елементарните неща,

завърши Гаро Узунян своето представяне пред колегите ни от Дарик радио. 

Иван Тотев, като един от ценителите на уиски културата, се е изказа позитивно за книгата и я обяви, като интелектуално наследство произлизащо от Капана, а самият Гаро Узунян като Апостол. 

За автора

Вашият коментар