Сюрреалистични скулптури на човешки тела с огромни глави

"Teenager Teenager"  е уникален, хипер-реалистичен монтаж на китайските художници Sun Yuan и Peng Yu. Инсталацията разполага човешки тела, облечени в елегантни костюми и вечерни рокли, които стоят като заклещени на кожена мека мебел и столове с гигантски камъни за главите. Странната ситуация предизвиква чувство на недоумение в зрителите, които се сблъскват с дешифрирането на съобщението скрито в необичайната гледка.

Проектът се състои от две различни части, първата е комплект от скулптури, втората  е изпълнение  на движение-  вкарване на момент, който променя цялата инсталация.

Деца, които играят с футболна топка около тези скулптури са като допълнение на цялата сценка. Понякога те бибат замествани с  мистериозна картонена кутия, която седи в стаята, а единствената връзка е, че те съществуват в рамките на един и същ свят.

Творбите на китайските художници отправят много предизвикателства към ценностните системи, социално обусловените предразсъдъци и двусмислените отношения между Изтока и Запада .

Sun Yuan и Peng Yu са двама от най-спорните художници на Китай, известни с работата си с екстремни материали- като човешка мастна тъкан, живи животни и дори трупове на бебета. Те се изправят пред проблемите на възприятие, смърт и състояние на човека. 

Вашият коментар