Смелият критик – Светлозар Игов и романа му „Там. Елените“

За съжаление, Светлозар Игов не успя да присъства на представянето на книгата си „Там. Елените“ на 8-ми юни (сряда) по здравословни причини, но беше достойно представен от Иван Гранитски и Огнян Сапарев.

„Там. Елените“ е третият роман на автора (след „Елените“ (1998) и „Там на Балканите“ (2012) ), познат повече като литературен критик и университетски преподавател.

Огнян Сапарев споделя своето възхищение от личността на Светлозар Игов, човек, който не се е страхувал да бъде различен, искрен и безпардонен дори по времето на комунизма, когато това е било опасно. Игов единствен сред връстниците си избира трънливия път на литературната критика. Но безспорно това е неговата печеливша карта. 

„Светлозар Игов е човек, който никога не е спестявал истината на лошите писатели и винаги се е прекланял пред таланта на добрите“, споделя Огнян Сапарев.

Както изтъкна и самият Огнян Сапарев, във времена, в които трудно се отличава качествената от некачествената литература и всеки би могъл да си издаде книга, какво по-добро четиво бихме желали от това, написано от строг литературен критик!

А на Проф. Светлозар Игов екипът на mediacafe, както и всички негови читатели, пожелават бързо оздравяване!

Вижте как бе открито 14-то издание на Пловдив чете тази година ТУК

 

Вашият коментар