Танцов пърформанс поставя въпроси за влиянието на корпорациите

Спектакълът „Разобличители“ ще се играе два пъти на пловдивска сцена, като част от програмата на One dance week. Tой ще разкрие какво се крие под маркетингово изобретените образи на корпорациите, чиито продукти консумираме всеки ден.

 „Разобличителите“ осъзнават, че корпоративното влияние е октопод, пуснал пипалата си навсякъде, но въпреки това след техните разкрития, нещата не могат да продължат както преди.

Спектакълът не е просто Оруелова фантазия. Той е създаден на основата на реални събития, които стигат до скандална развръзка в съда чак през 2013 г. в Швейцария. Световно известна хранителна верига внедрява свой човек сред група млади активисти. Шпионинът симулира интерес към каузата на групата, докато предава лична информация за членове на групата и на техните симпатизанти на корпорацията. Тази информация е свързана с все още неразкрити убийства на членове на работническия съюз на корпорацията в страни от третия свят.

„Разобличители“ е хипнотично и тревожно изследване на порочните, престъпни практики на глобалните марки със средствата на физическия, политическия и документалния театър, и видео арта. В представлението са ползвани буквални цитати както от разказите на жертвите, така и от изявленията на корпоративните лобисти, с които артистите се срещат в Брюксел. В този проект компанията отново прави прецизен и безкомпромисен срез на един свят, в който глобалните играчи безнаказано играят по свои, валидни само за тях, правила в абсолютно нарушение на човешки и административни закони. Спектакълът поставя много въпроси за влиянието на корпоративните лобистки практики върху демократичните принципи на западните общества.      

Спектакълът ще се играе два пъти. Билети на цена 10лв.

23 октомври, 19:00 ч. | Дом на културата "Борис Христов" – Пловдив

24 октомври, 19:00 ч. | Дом на културата "Борис Христов" – Пловдив

 

 

Вашият коментар