Цветен айсберг насред парка

„Само ние двамата“ е името на шарената арт инсталация на германския художник Катарина Гросе. Проектът е изложeн в парк Metrotech Commons, който се намира в Ню Йорк. Цветната инсталация на Гросе превръща парка в интригуващ архитектурен пейзаж.

Авторката създава пъстри безформени обеми, които сякаш излизат от земята и привличат вниманието със своите нестандартни форми. Общо 18 айсберга от фибростъкло, изрисувани със спрейове, са поместени в парка. Неоновите цветове са вдъхновени от културното многообразие на района, неговата еклектична архитектура и ще служи като новия символ на тази част от града.

Инсталацията е поредица от масивни многоцветни скулптури, които са превзели тревното пространство и изглеждащат като архитектурните останки от пост-пънк кошмар. Подобно на космически останки, тези скалисти върхове подсещат за неземни форми или купчини отломки  от паднал метеор. „Само ние двамата“  превръща пространството в един духовен пейзаж на ярки нюанси и вълнообразни форми.

Според авторката хибридните парчета са смес между живопис и скулптура – те са визуално представяне на динамичния и мулти-културния характер на Ню Йорк.

За автора

Вашият коментар