УзанаПолянаФест 2013

За трета поредна година се провежда фестивалът, събиращ съмишленици на зелените идеи, представители на бизнеса, биопроизводители и творци УзанаПолянаФест.

Местността Узана се намира на територията на Община Габрово в подножието на връх Исполин. Тя е най-широката билна поляна в Стара планина и е обградена отвсякъде с вековни букови гори.

Между 12 и 14 юли, за трети път ще се проведе фестивалът насочен към хора с екологично мислене. Стремежът на организаторите е да стимулират интелигентно отношение към ресурсите на страната ни в контекста на световните предизвикателства пред човечеството. Темата на тазгодишното издание е екологичната интелигентност и това как да възпитаваме интелигентно отношение към природата и ресурсите, които тя ни предлага.

Програмата предвижда множество забавления, арт-ателиета, технопарк,  еко-пазар, добиване на нови знания, свързани с устойчивото развитие, здравословното хранене или отпадъците. Разбира се, организаторите са се погрижили и за най-малките, като са им осигурили специален дeтски център, в който ще се забавляват и научават нови неща за околната среда по нов и устойчив начин.

На Голяма сцена ще се изявят изпълнители като Рафи, Оратница, Bom Bok Orchestra, Дервишки танци, Drum Circle Libera, Остава и много други интересни предложения.

Всеки, който иска да посети фестивала може да избере различни варианти за престой – както в разположените в близост хотели и къщи за гости, така и в палатковия лагер на Узана.

 

За автора

Вашият коментар