Български проект с международно признание (СНИМКИ)

На 18.06.2016 г. в Тампере, Финландия, на специална церемония в рамките на Европейската конференция на Международната младежка камара (Junior Chamber International – JCI) бяха отличени най-добрите проекти на организацията за изминалата 2015 година. 

В категория „Най-добър национален проект“, измежду кандидатурите на 37 държави, почетното първо място получи проектът на JCI България „100 за 100“. Неговата цел е да даде възможност на организации и хора, имащи нужда от техника за осъществяване на своята дейност в социалната сфера, да получат такава от организации и хора, имащи желание да им я дадат безвъзмездно. В първите два етапа на реализация на проекта бяха дарени 150 компютъра, предоставени от C3i Healthcare Connections. Като част от проекта предстои да бъде създадена специална онлайн платформа, която да свързва нуждаещите се от компютри и друга офис техника социални и образователни институции с имащи желание да извършат подобно дарение хора и организации.

Наградата бе връчена на президента и вицепрезидента на JCI България – Ана Николова и Петър Дяксов от президента на JCI – Паскал Дике от Нигерия и изпълнителния вицепрезидент на JCI за Европа – Джеф Хендрикс от Белгия. 

На церемонията присъстваха близо 2000 делегати от повече от 40 държави от цял свят. За пръв път JCI България получава такова високо международно отличие. 

Повече за проекта и JCI може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар