200 ученици, студенти и преподаватели се събират на Дебатьорски форум във Велико Търново

От 29-и Март до 1-ви Април в град Велико Търново, Асоциация дебати – София, с подкрепата на Фондация Америка за България и Международната асоциация за дебати и образование (IDEA), Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ и Студентски Философски Клуб – ВТУ, ще организира първия национален дебатьорски форум.

Над 200 ученици, студенти и преподаватели от цялата страна ще вземат участие в четиридневното събитие. 

Форумът ще се състои от две основни части – обучителна и състезателна. Първите два дни от събитието, всички участници ще имат възможността да преминат през разнообразни обучения, като целта е да развият и изградят уменията си за провеждане на конструктивен дебат, критично мислене и аргументация. Три обучителни панела, в които водещи български и чуждестранни треньори ще подготвят участниците за кулминацията на дебатьорския форум, а именно съзтезание по дебати. 

В състезанието ще бъдат разисквани обществено интересни и актуални теми като кризата в Украйна, АЕЦ Белене и др. Тук ученици и студенти ще бъдат разделени в отделни групи. Всеки ще участва в шест дебата, като темите ще бъдат известявани едва тридесет минути преди началото. Така ще бъде проверено умението на младежите да работят бързо и ефективно в екип. 

Форумът цели да представи и посвети възможно най-много хора в изкуството на дебати с което да даде тласък към решаването на значими за обществото въпроси.

Вашият коментар