Ден на кандидат-студента с консултант № 1 за образование в чужбина и в Пловдив

Най-големият консултант за образование в чужбина „Интеграл“ ще се представи пред пловдивските кандидат-студенти на Баба Марта 

Къде да учим и как да финансираме следването си в чужбина и в България са част от акцентите на събитието, което ще се проведе на 1 март в хотел „Тримонциум“

Къде да учим и как да финансираме образованието си ще е темата на специализирания информационен ден на кандидат-студента, който се организира в рамките на изложението „Световно образование“ в Пловдив. Форумът ще се проведе на 1 март 2016 г. от 10 до 17 ч. в хотел „Тримонциум“.

Събитието е предназначено за учениците от 9, 10 и 11 клас, на които им предстои да преминат през процеса на избор, подготовка и кандидатстване в университет.

Професионални консултанти ще обяснят защо мотивационни писмо влияе пряко върху успеха на кандидатурата на Запад и какво трябва да знае ученикът, за да представи своите силни страни и индивидуалност.

Какво е да учиш в Холандия и защо страната става все предпочитана от българи и какви са условията за прием ще разясни специалистът по приема в холандския Fontys – българинът Алек Бетов. Страната на лалетата през последните 5 години се превърна във водеща образователна европейска дестинация, редом с Великобритания.

Как да се възползваме от програмите на швейцарските SHMS – Swiss Hotel Management School, Culinary Arts Academy Switzerland и Swiss Educational Group, която включва пет от най-известните в света училища в областта на хотелиерския мениджмънт, ще бъде втора тема на форума.

По време на информационните дни всички кандидати – ученици и бакалаври, ще могат да получат необходима и актуална програма за западните образователни програми и системи, в зависимост от личните си предпочитания, езиково ниво и образователно равнище.  

По време на форума ще може да се получи информация и за магистърски програми с първи разяснения за това как бакалаврите, които учат в български университет, могат да получат държавно финансиране за магистратура на Острова. Това стана възможност от тази есен, след като британското правителство одобри промяната в края на 2015 г. До момента студентите можеха да ползват кредити само за бакалавърски програми. Кредитите се отпускат в размер до 10 000 паунда, при преференциална лихва от 6%, гратисен период, свързан с доходите на студента и изгодни условия за погасяване. Университетите обаче запасиха право сами да поставят условията и изискванията към магистърските стажове в зависимост от специалността, за които консултантите на „Интеграл“ следят и ще предоставят информация на кандидатите.

„Световно образование“ е продукт на консултант номер 1 за България и Румъния – фирма „Интеграл“. Форумът се провежда в България от 13 години – период, през който десетки хиляди български ученици са получили професионална ориентация, възможности за ранен и правилен избор и успешна кандидатура.

„Разработените консултантски продукти се подбират съгласно личния профил на кандидата след прецизен анализ на образователни консултант. След това всеки сам преценява силите си и решава как да организира своето кандидатстване“, коментира за mediacafe Ирина Христова, управител на „Интеграл“.

Пловдив е един от първите градове, в които „Интеграл“ отваря проекти офиси, и е предпочитан град за провеждане на събитията в рамките на проекта „Световно образование“. Програмата на информационното събитие са на адрес в интернет www.world-education.eu, където се извършва и предварителната регистрация за участие в отделните семинарни модули.

Как премнава едно подобно събитие под тепетата може да видите в снимки ТУК!

За автора

Вашият коментар