ЕГ „Иван Вазов“ отново очарова с един различен Ден на таланта под тепетата (СНИМКИ)

Денят на таланта в ЕГ "Иван Вазов" се превърна във фестивал на чуждите езици

Събитието вече има дълбоки корени, като се провежда от над 20 години в града под тепетата

Мястото тази година бе лятно кино "Орфей", което се препълни от усмихнати лица

Това сигурно е единствената гимназия у нас, която цели да развие у учениците си чувството за обща принадлежност и възпитаване на отговорност, устременост и мотивация. Ще кажете, че думите са доста силни, но това си е самата истина. Езикова гимназия “Иван Вазов“ е единственото училище в страната, в което се изучават шест чужди езика, а талантливите му ученици полагат усилия и старание, за да овладяват тънкостите на избрания от тях. 

Мотото на тазгодишния празник на ЕГ "Иван Вазов" бе „Обединени в многообразието” – бидейки част от единна училищна общност, учениците, които изучават различни езици – английски, немски, френски, испански, италиански и руски имаха на разположение по 20 минути, за да представят скеч/танц/театър/песен или специално измислена програма, свързани с културата на държавата, чийто официален език изучават. 

Благодарение на  приятната празнична на лятното кино учениците имаха възможността да се докоснат по един незабравим начин до духа на чуждестранните народи. Най-голям фурор сред публкиката предизвика английският театър, където Ромео се обяснява в любов на Кейт Мидълтън, а Алекс Фъргюсън е повишен в звание “рицар”. 

Освен забавния театрален момент нямаше как да се мине без песни на руски, български народни танци, рецитал на стихотворение, испански танци, изпълнение на рок и поп група. 

Повече за гимназията и абитуриентите през 2017-та година може да видите ТУК 

Вашият коментар