Обявиха конкурс ‐ Стартъп за Училищни модели

Сдружение „Професионален форум за оразованието”, с подкрепата на Министерство на образованието и науката, обявява Конкурс-Стартъп за Училищни модели, във връзка с 25‐годишнината от създаването на първото чартърно училище в България по авторски модел – 151 СОУПИ, София (1990 г.).

Целите на конкурса са да открои перспективни модели и авторски педагогически екипи, като насърчи общности и екипи с визия за образователни иновации да структурират идеите си и да ги представят публично. Също така и да даде индикации за това, какви промени в образователната система би подкрепило обществото и да създаде условия за разгръщане на позитивна обществена дискусия относно визията за образованието в България в дългосрочна перспектива

Изисквания към участниците и проектите:

В конкурса могат да участват екипи от минимум 2 човека, навършили 18 години. Екипите могат да бъдат институционализирани под някаква форма, а могат и да бъдат напълно неформални общности. Важно е авторите да са отговорни към идеите си и да имат готовност и желание да участват във всички етапи на конкурса, както и за последваща реализация на модела си – конкурсът не е за теоретични разработки, а за модели, които могат да бъдат реализирани в българската практика.

Конкурсът ще се проведе в 3 етапа. В първия етап всеки екип трябва да попълни проектна рамка за разработване на училищен модел. Във втория етап екипите ще получат менторска подкрепа и ще участват в обучителни семинари. Третият етап е публична презентация и защита на създадените проекти.

Крайният срок за подаване на предложенията за Първия етап на конкурса е 24.06.2016 г., 23:00 часа българско време. Предложенията се изпращат на e‐mail

Формуляр за кандидатстване, насоки и други документи, свързани с конкурса, ще намерите ТУК

 

 

За автора

Вашият коментар