Световното образование отново идва в Пловдив

Прием на документи за университети в Холандия и Великобритания и пробни тестове за елитни средни училища в Европа на Международното изложение “Световно образование” в Пловдив

Нови програми, механизми за финансиране и безплатни консултации от консултант номер 1 за образование в чужбина – Интеграл

Начало на кандидатстудентската кампания за ранен прием в западни университети за учебната 2017/2018 година ще постави най-голямото международно изложение “Световно образование” в Пловдив. На 2 октомври (понеделник) градът ще е домакин на образователния форум, който ще се проведе в залите на Гранд хотел Пловдив от 11 до 16 часа. 

„Най-голям наплив се очаква за Великобритания и Холандия, където възможностите са големи, но и конкуренцията тази година е силна“, съобщават от „Интеграл“ – консултант номер 1 за образование в чужбина и организатор на изложението. 

Въпреки Brexit, британското правителство реши да запази условията за прием и финансиране за европейци и тази година, което дава уникален шанс на 12-класниците да се обучават във Великобритания при сегашните услови. Това увеличи и броя на кандидатите за магистратури на Острова, които от миналата година също получиха възможност да ползват държавно кредитиране за пълния размер на таксата за обучение.

За да се възползват максимално българите от това, “Световно образование” стартира кампания по ранно кандидатстване. Системата за прием на Острова е активна от 1 септември, а сроковете за кандидатстване са кратки – до 15 януари 2018 г. и до 15 октомври тази година за кандидатите за медицина и за университетите в Оксфорд и Кеймбридж.

Едни от най-важните акценти по време на изложението ще бъдат специализираният слот за успешно изготвяне на мотивационно писмо, както и безплатните консултации за финализиране на избора на университет, като целта е повече посетители да напреднат с кандидатурите си. Учениците ще могат да се срещнат лично с представители на повече от 50 британски университета, които да подпомогнат избора им. В  града на тепетата за лична среща с ученици от региона ще пристигнат представители на едни от най-добрите и предпочитани университети, сред които  Coventry University, в който всяка година пътуват между 50 и 80 българи, University of Portsmouth, чийто кампус е разположен в непосредствена близост до брега, Birmingham City University, лондонските University Of Greenwich и City, University of London и др.

„Образование в Холандия“ ще е друг акцент на изложението. Специализиран салон ще представи най-добрите холандски университети, сред които и популярните за кандидатите от региона – Fontys University,  Stenden University, Breda University и др.

Холандия се превръща в основна образователна сила в Европа поради големия брой отлични университети, програми на английски и отличните условия за финансиране и обучение на чужденци, обясняват консултантите. Централизираната система за прием на документи отваря на 1 октомври, а препоръчителният срок за кандидатстване е 1 март. Кандидатите, искащи да учат в страната на лалетата, ще могат да се запознаят с условията на обучение и живот тук и програмите на английски език на университетите.

Ранният прием е важен заради нарастващата конкуренция, поради което проектът „Световно образование“ обявява кампания за безплатни консултации, преводи, обработка и подаване на документи за всичките холандски университети на кандидатите, които подадат документи до края на октомври.

Специализирани центрове ще консултират кандидатите за новите изисквания за прием в Дания и Швеция, където образованието е безплатно и за Франция и Белгия, където има възможност за обучение в частни и държавни университети. Кандидатите да учат в Германия ще се запознаят с продукта на „Интеграл“ за индивидуално проучване и избор на университет тук. 

На изложението пристигат и представители на известната швейцарска Swiss Education Group, чиито училища са специализирани в областта на туристическия мениджмънт и хотелиерство. В групата са известните César Ritz Colleges, институтът по хотелиерство Montreux и IHTTI School of Hotel Management. За първи път участва и Финансовият Университет под егидата на правителството на Руската Федерация, който предлага програми в сферата на икономиката, финансите и финансово право.

За учениците от 7, 8 и 9 клас са предложенията за избор на летни езикови ваканции от новия каталог на „Интеграл“, специално подбрал първите актуални предложения за изложението. Те ще бъдат предлагани с отстъпка от 5% в рамките на изложението. 

Тенденциите са да расте броят на децата, които пътуват от 13-годишна възраст, както и на тези, които учат в училища извън София. Пловдив не прави изключение. Родителите от региона, които инвестират в допълнителна езикова и обща подготовка на децата си, все по-често предпочитат обучението в чужбина. За това какви са възможностите и дали т. нар. селективни училища и програмите A-level или световно признатата IB са подходящи за децата ви, ще може да разберете в лични консултации с професионалните експерти на проекта. Ще бъдат проведени пробни входни тестове за определяне на нивото по английски и математика, както и интервюта за прием и за стипендии.   

Пловдивските семейства ще могат лично да се запознаят с условията за обучение и живот в едни от най-добрите средни училища, сред които елитния Cardiff Sixth Form College – първи по А-level резултати. Само за миналата година 18 възпитаници на колежа са успели да влязат в университетите от елитната Оксбридж група. Интерес представляват и държавно субсидираните частни английски училища The Royal School Wolverhampton и Liverpool College, чиито програми са безплатни, а се заплаща само таксата за настаняване и храна.

В областта на ориентацията и мотивацията ще бъде предложен популярният Centigrade тест за оценка на възможности и интереси с 20% отстъпка.

Презентацията „Умения за постигане на успех по Дейл Карнеги“ е предназначена за учениците и студентите, които искат да развият своя потенциал по системата на най-добрите световни специалисти по личностно развитие.

Младежите, които вече учат в българските университети в региона ще могат да се запишат за студентски бригади в САЩ за лято 2018 на най-ниската възможна цена по програмата от 635 долара, както и да си резервират желаната работна оферта.

Предварителна регистрация и подробности за програмата могат да бъдат открити на сайта на изложението – За автора

Вашият коментар