Много настроение и голям интерес пред приемната шатра на УХТ в Пловдив

Изключително колоритно и в добро настроение протича последния ден от кампанията на Университета по хранителни технологии по привличането на бъдещи студенти в елитното учебно заведение.

Атрактивната шатра на Главната, разположена пред фонтаните до Кметството, привлече вниманието на пловдивчани, а интересът към възможностите, предлагащи обучението в УХТ не закъсня.

Разчупената обстановка и веселата атмосфера, в която се включиха както студентите от университета, така и неговото ръководство и преподаватели ни накара да повярваме, че капсулираните и до скоро хладни за външни хора образователни структури остават в миналото.

Ректорът на УХТ професор Пламен Моллов разказа за „Медиякафе“, че конкретната инициатива не е случаен или изолиран случай, а нов подход на отвореност и позитивизъм на университета към настоящите и бъдещи студенти, както и към цялото общество.

Заместник-ректорът по  учебна дейност доцент Христо Спасов също акцентира на отвореността и позитивната енергия в УХТ, като добави, че очакванията за възходяща тенденция за все по-голям интерес към учебното заведение се е потвърдила и той се превръща във все по-предпочитан избор за младите.

Въпреки сложната епидемична обстановка в страната, в УХТ са убедени, че тя ще им донесе и позитиви, защото много от бъдещите студенти, решили да търсят реализации в сходни университети в чужбина, вече са заявили своя интерес да продължат образованието си при тях.

Редовните изпити за прием в Университета по хранителни технологии ще се проведат онлайн на 9 юли. Срокът за подаване на документите за кандидатстване е до 7 юли 2020 година. Тяхното подаване може да се осъществява както през уеб сайта на учебното заведение, така и на място.

Вашият коментар