ПУ става първият електронен университет

От есента в ПУ „Паисий Хилендарски“ въвеждат първия електронен университет. Това означaва, че преподаватели и  студенти  ще могат да влизат със свой профил и парола и ще имат достъп до различни справки и административни услуги. Основната цел на електронния университет е да се елиминира максимално губенето на време и разнасянето на документи на хартиен носител. Така ще се избегнат и огромните опашки, които се образуват няколко пъти годишно пред университета.

Чрез тази система кандидат-студентите могат да подават заявления по интернет, вместо както до сега да се налага да чакат с часове, за да подадат документи. Освен това те ще могат да внасят такси, да проверяват оценките си, както и класирането си.

 Електронният университет ще бъде от голяма полза и за преподавателите. Нововвъведението  ще улесни работата им,както и личните разправии.

В момента тече експерименталното въвеждане на системата. Финансирането е осигурено по 2 проекта на ПУ, финансирани от ЕС, на обща стойност 1,3 милиона лева.

За автора

Вашият коментар