15 начина да живеем здравословно през 2015-та

С настъпването на 2015 много от нас си дават равносметка за нещата, които са успели да направят през изминалата година и тези, които не са. В такива моменти обещанието за водене на здравословен начин на живот винаги е било приоритет, но въпреки това всеки приема тези думи по различен начин.

Обобщено можем да кажем, че всички искаме да се чувстваме и изглеждаме добре и да сме здрави.

А как можем да го постигнем? Разбира се, като променим начина си на живот и започнем да полагаме усилия за промяна на нашето ежедневие.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се живеете по-здравословно и съответно да се чувствате добре.

1. Мислете позитивно

Когато започваме ново начинание или искаме да променим живота си към по-добро, трябва да изчистим съзнанието си от негативните мисли и емоции и да започнем на чисто.

2. Намерете вашето движение

Започнете да се занимавате със спорт, който винаги сте искали да практикувате, но не сте намирали време. Ако си намерите компания, някой ваш приятел или роднина, още по-добре! Така ще споделяте общ интерес и ще прекарвате повече време заедно.

3. Започнете да тренирате по 3 или 4 пъти седмично

За някои от вас, които досега не са се занимавали активно със спорт, може да ви се стори много, но повярвайте, че тренировки 1-2 пъти в седмицата съвсем не са достатъчни. Нека тренировките ви не надвишават повече от час, час и половина и също така се съобразете с физическите си възможности.

4. Ходете повече

Да, съвет, който никога няма да спрем да ви даваме. Доказано е, че ходенето има невероятен ефект върху нашия организъм, и как няма да е така, като това е най-естественото човешко движение!

5. Пазарувайте умно

Опитайте се да пазарувате веднъж седмично. Това не включва хляба, плодовете и зеленчуците, тях купувайте ежедневно или през ден, за да сте сигурни, че са пресни. Когато ходите на пазар веднъж седмично ще избегнете купуването на куп излишни неща, включително и вредни такива. Направете си списък с продукти и го следвайте стриктно.

6. Заменете газираните напитки и кафето с повече вода

В човешкото тяло има между 70 и 75 % вода. Губим между 2-3 литра дневно, а ако правим интензивни кардио тренировки добавяме към тях още литър. Ето защо е необходимо да пием минимум по 2л. дневно, за да поддържаме жизнените си функции, да се чувстваме бодри и да изглеждаме добре.

 

Цялата публикация на тема „Здравословен живот през 2015-та“, можете да прочетете на WOWSPORT.INFO

 

снимка:WOW SPORT

За автора

Вашият коментар