Бутон RESTART – натиснат!

Ходила съм на фитнес с програми разни и диети (докъде самоизмислени, докъде копирани от интернет). Бях прочела  доста информация на почти всякакава тема: как трябва да се натоварват мускули и кога, кои мускулни групи да тренирам първо , как да ги комбинирам и т.н.

Няколко пъти съм се хващала уж сериозно с фитнес. Надънаха до безобразие, първата седмица. Но всичко приключваше еднакво – след няколко тренировки ентусиазмът ми рязко спада и леженето пред телевизора надделява. Но защо?

Каква е причината, след такъв бурен старт винаги да има такъв трагичен и мързелив край? Хубавото е, че съм сравнително слаба или поне в добра форма, та и леженето по дивана не ме погуби.

Последните 4 години имах прекалено много задължения – дете и работа, и бях зарязала фитнес, тичане и каквото и да е движение. Като цяло аз никога не стоя на едно място, а на дивана не се задържам повече от 10 минути на ден,но просто не спортувах нищо активно. Единствената тренировка беше тичане след малката принцеса и подмятането ѝ като гиричка наляво надясно. Всъщност дори и без друг спорт, формата ми не беше толкова зле. Дори на килограми бях с два по-малко от преди да забременея.

Ще кажете тогава какво? Ами тогава това! В последно врем липсата на сън, напрегнатата работа, задълженията вкъщи и всичко друго ме докара до там, че в един момент всеки ден аз усещах безсилие. В определени часове на деня (най-често към 4 следобед) тялото ми буквално рухваше, а мускулите ми почти отказваха. Това, разбира се, тотално прецакваше и настроението ми, тъй като мозъкът ми все още е действащ на пълни оборти и съответно депресиран от невъзможността да командва.

След като това продължи няколко месеца, депресията ме налегна. Почнах да си втълпявам, че се разболявам, а и с толкова DMS кампании навсякъде и информацията в интернет, реших че ще съм част от статистиката.

Преди малко повече от 2 месеца. Реших. Край. Рестартирам.

Това не може да продължава така.

Случайно или съдба открих WOW sport… Надъхана пак до безобразие (е, и леко притеснена) посетих за първи път залата. Посетих Free Fit или иначе казно кардио тренировка от средна до висока интензивност.  Всяко упражнение се изпълняваша след вещите указания на професионален треньор – Коцето. След добра загрявка, последва именно кардио частта, а след нея разтягане.

По принцип притежавам силно развито шесто чувство и веднага усещам хората. Винаги разбирам, когато някой гори в работата си, в хобито си, а когато двете неща са съчетани в едно, тогава е истинска огнена стихия. И този път познах! Не само въпросният треньор, всички хора замесени в екипа на WOW sport са такива!

Това, което установих е, че тази тренировка не изисква прекалено специална подготовка, което я прави достъпна за непрофесионалисти и за хора, които водят толкова динамичен начин на живот.

И така вече почти 3 месеца, посещавам залата. Не се бях теглила, защото нямам кантар в нас. Миналата седмица обаче ми се отдаде възможност и се премерих. Свалила съм 3 килограма, а както казах аз всъщност нямам нужда от сваляне. През тези 3 месеца съм яла абсолютно неограничаващо от към сладко, тестено и всичко, което ми се яде.

Но… не е това важното. Не тези 3 килограма. Има нещо, което е много повече от това да се изфукаш в залата колко килограма си свалил. Енергията, жизнеността и свежестта, която имам напоследък.

Заредена на макс, след тренировка и сутрин рано аз ставам без проблем. През деня не се изморявам от всичко, което правя и рядко ми премалява, както преди. Аз наистина чувствам постоянен прилив на енергия, тялото започна да се променя и оформя. Чуствам се здрава, а това е най-важното. Това ми това дава самочувствие, спокойствие и увереност, че правя нещо полезно за себе си.

Какъв  е изводът ми: най-важното е човек да стигне до залата и единствената му цел да не е сваляне на килограми. 

А ключът се крие в правилния подбор на упражненията, сериите, честотата на трениране и правилното изпълнение. А  правилният подбор за мен бе WOW sport. Благодаря Ви!

Послепис до всички, които си помислиха „…ама аз нямам време“:

Ако оправданието ви е, че нямате време ще ви кажа едно: последните 4 години почти не съм спала, работя, уча, гледам си прекрасната красива 4-годишна принцеса, излизам всеки петък и събота на бар, събота и неделя съм някъде и никога в нас и Да!  Аз успявам да намеря време 3 пъти в седмицата (понякога два) да прекарам един час спортувайки.

Намерете време за движение.

Всичко се крие в нагласата на човека и в подхода му към нещата.

Вашият коментар