Кризата на другите молове

Serdika Center, Inditex Grpoup или кризата на другите моловете

Автор: Васко Щерев

И понеже любопитството ме ядеше от вътре, а тълпата от хора, за която разбрах ме заинтригува още повече – посетих Сердика Център. Търговският център е глътка свеж въздух за потребителите не за друго, а поради появата на Inditex Group на българския пазар. А именно Zara, Bershka (където ще заредят мъжка колекция чак след месец), Pull and Bear и Stradivarius.

Нека сравним тълпата в тези магазини с ограниченото наличие на представители от човешки вид по местата, където предлагат и без това смешната “high-class” младежка мода. Изводът е – всички чакаха Zara да отвори врати.

 

Възможни предимства:  Ако Inditex Group се придържа към корпоративната си политика, свързана с намаленията, направо ще смачкат конкуренцията. Или евентуално фирмите на пазара ще се сетят защо в момента всички пазаруваме онлайн или ходим до Солун да похарчим пари за цял сезон напред. А ние няма да сме задължени да го правим. България ще стане туристическа дестинация за македонците. Софийският уличен стил ще се подобри, тъй като наличието на актуални и добри low-cost продукти е новина за нас.

moll_serdika

Възможни недостатъци:

 

Грозни хора по улиците в резултат от безвкусицата им. Всички ще ходим с еднакви дрехи в различна композиция. (Хора, пазарувайте от New Yorker!) Ще навлязат и H&M, които планират да открият нови 240 магазина за 2010. Inditex ще се възползват от пазарната политика в България на ниски процентни намаления (което малко ме съмнява). Сега трябва само да наблюдаваме какво ще се случи. Иначе молът не е особено красив – оранжевото е грозно. Поне има местенца за релакс. А New Yorker си имаха DJ Marten. Другите поднасяха вино. А хората ходеха ли ходиха с празните си ръце…

Аз се прибрах с дънки от Zara (да се вземе предвид, че това е първият ми шопинг в България от години). Hallelujah!

 

Източник: Блогът на автора

 

За автора

Вашият коментар