Модата е това, което ти определяш

Това е основно мото сред западните държави. Там всеки си има индивидуален стил и вкус за обличане. Със сигурност не може да се отрече, че и там се налагат модни тенденции, но те са в много лека детайлност. Опитвайки се да сравня нашия град Пловдив с най-голямата модна столица, а именно Милано, осъзнавам колко по-уверени и със самочувствие са хората в италианското градче, а това е така именно защото те се чувстват добре в своя собствен стил.

Основната причина, която различава нас балканските народи стилово от западноевропейските, е имeнно прекалено ниското самочувствие и несигурност. Главно сред учениците и студентите се проявява идеята за страх от риск да комбинират несъвместими неща в облеклото си с идеята с какво мнение ще се сблъскат на улицата. Не е важно оценителите на улицата, а ти самият.

radmila2 Западноевропейците са свободни и уверени хора, те не се притесняват от нищо и никой, когато те самите знаят, че се чувстват добре. Абсурдно изглежда гледката на жена, качена на мотор из тесните милански улици ,облечена с бял костюм и токчета. Но веднага, след като паркира, тя сваля каската и слага красива бяла диадема в косите си и тръгва по улицата като истинска грация. Това е жена със самочувствие, жена, след която всеки би се обърнал, смела жена. Повече такива жени ни трябват и в България.

Вашият коментар