Модата – такава, каквато ни е нужна

„Fashion“ е дума, наложила се изцяло в българския речник, но все още не можем да кажем, че всеки знае смисъла й. В повечето балкански държави се налага един тип мода, който става изключително масов, а креативността и новаторството замират с всяка изминала секунда.

radmila3Масово хората имат изкривено съзнание за добре изглеждащ и модерен човек. Налагането на определени цветове измежду новите колекции притиска много вижданията на хората. Това е изключително срещано сред учениците от гимназията и студентите.

Разпространението на този комерсиализъм е толкова лесно и елементарно. Някоя марка решава, че има огромни количества даден цвят и ушива цялата си колекция в този цвят. След време започват да се появяват огромни статии в интернет и списанията, че през следващия сезон носеният цвят ще е точно този. Всеки започва да се съобразява с това и след по-малко от месец се наблюдават тълпи от еднакво облечени хора.

Къде отива нашата индивидуалност?

Всичко това е една манипулация и при това с цел печалба. Българите притежаваме изключителна креативност и новаторство, но трябва да имаме смелостта да ги използваме.

Вашият коментар