Новите „престъпници“ или тези, които се осмеляват да искат промяна

Доста от Вас (вие, които четете тези редове) сигурно не бихте си и представили какъв интересен живот може да има човек на 20-22 години. Не такъв, който да ти предоставя развлечения по заведения, напиване всеки петък и пушене на трева в шумни компании. Става дума за тези млади хора, които мислят как да създават и да градят своето бъдеще, тези които са съпричастни с околните.

Тези, които мислят за България.

Интересното е, че не се срещат много такива индивиди (казвам го в хубавия смисъл), а още по-интересното е, че това са хора, които понякога правят неща, които Вие не се и осмелявате да направите. Даже, в повечето случаи, не се и замисляте, че може да сте на тяхното място, но още по-интересното е, че всеки месец, когато си плащате тока се карате с касиерката (а тя с нищо не е виновна), псувате по улицата политиците и поредния административен служител на Общината, че не ви е обърнал достатъчно внимание. И все пак това ви стига, защото сте си го изкарали на някой?!?!

wakeup2013

А, когато се опитате да бъдете различен, всичките ви приятели ви вземат за ненормални, че вместо да пиете поредната си бутилка водка, Вие (т.е. ТЕ) садите дръвчета, давате храна на бездомните, правите акции за почистване, дарявате всичките си пари на сиропиталища, помагате на възрастните хора, органзирате големи концерти извън града т.н. и т.н. Странно е, но мога да изброявам още и още…

Тези млади момчета го правят за себе си и не, за да спекулират с това и да търсят сензация, както прави всеки нов кмет, че засадил 1 дърво пред 30 журналистически платени камери или грабнал лопатата да слага павета, защото идвали избори. Това не са политици, служителите на EVN и банковите чиновници, това са те…

wakeup2012-2

И тези хора искат нормално бъдеще в своята страна. И те като Вас искат да не бъдат безцеремонно лъгани и минипулирани, защото бързо виждат с ума и сърцето покварата. Искат нормално образование. Искат политиците да служат на страната си, а не на джоба и олигарсите. Искат полицията да е културна, а не да се подиграва с тях, когато е нужно нормално отношение. Искат, това което всички вие искате. Много ли е, кажете ми?

wakeup2012-3

Но те за разлика от тях те са различни,  дейни са и достойни за уважение. Не на празно се наричат просто WakeЪП (събуди се). Затова се прекланям пред тяхната смелост и избора им. Смелост да кажат на системата, че искат промяна. Смелостта, от името на всички нас.

wakeupbulgaria_smile

Те не са подпалвачи, те са български момчета и момичета. Просто системата ги принизява и обвинява, защото на някой му е нужна жертва. Е, това няма как да се случи. Има една народна приказка, че вместо да им избодат очите, те им изписаха веждите. Точно така ще се случи сега с тях, защото те ще съберат още повече приятели за каузите си, а това е безценно!

Господ да пази България.

Разгледайте снимките на част от акциите през 2012-та година и после да ми кажете дали виждате някъде престъпници?

ОЩЕ СНИМКИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

wakeup2012-4

Вашият коментар